Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η Νεράιδα “ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ”


     “ Η Νεράιδα σήμερα μπορεί να γίνει ο πιλότος ανάπτυξης της τουριστικής περιοχής μας. Εχει το πλεονέκτημα της καταπληκτικής θέας της Υψηλής Γέφυρας, της απέραντης λίμνης και τον όγκο των Πιερίων.
       Μπορεί μέσω μιας ολοκληρωμένης μελέτης αξιοποίησης του λόφου, να γίνει ένας από τους καλύτερους τουριστικός προορισμός.
      Η τουριστική αξιοποίηση του λόφου μπορεί να γίνει οδηγός των παρεμβάσεων που απαιτούνται, προκειμένου να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος και έτσι να έχουμε την δυνατότητα να ανταγωνιστούμε επάξια άλλους τουριστικούς προορισμούς.

      Μέχρι σήμερα αυτό που γινόταν ήταν μεμονωμένες παρεμβάσεις χωρίς καμία μελέτη και χωρίς κάποιο στόχο.
      Προς το παρόν πέρα από τις Ταβέρνες, τις Καφετέριες και δύο Ξενοδοχεία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο, έτσι ώστε να δώσουμε περαιτέρο κίνητρο στους επισκέπτες του χωριού μας και αυξήσουμε την επισκεψιμότητά τους.
      Πιθανόν η δαπάνη για την πραγματοποίηση αυτής της πρότασης να είναι αρκετά μεγάλη και οι πόροι που διατίθενται στο Δήμο να μην επαρκείς. Θα μπορούσε να ετοιμασθεί η μελέτη, έτσι ώστε όταν προκηρυχθεί το ΕΣΠΑ 2016 – 2020 να ενταχθεί και να υλοποιηθεί.”
      Το ποιο πάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το φυλλάδιο “ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ”
      Η πρότασή μου αυτή, έγινε για πρώτη φορά στον πρώην Δήμαρχο Κύριο Βασίλειο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος την ένταξε στο Τεχνικό Πρόγραμμα με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο, εξ΄ αιτίας όμως της στασιμότητας του Τοπικού Πόρου δεν υλοποιήθηκε.
      Επανέλαβα την πρόταση στο νέο Δήμαρχο Κύριο Αθανάσιο Κοσματόπουλο, οποίος την αποδέχτηκε.
       Η πρόταση της ανάθεση της μελέτης στην ΑΝΚΟ υπερψηφίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 9/12/2015
      Ευχαριστώ ΔΗΜΟΣΙΑ τον πρώην Δήμαρχο Κύριο Βασίλειο Κωνσταντόπουλο, τον σημερινό Δήμαρχο Κύριο Αθανάσιο Κοσματόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Ζήνων Παπαδημητρίου, τον εισηγητή του θέματος Κύριο Μιλτιάδη Ζορμπά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Ξενοφών Βαΐζογλου 
Πρόεδρος Νεράιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου