Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Και εγένετο το θαύμα. Νεράιδα


       Το περασμένο καλοκαίρι έγινε μυστική συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κου Σάκη Κοσματόπουλου, του Προέδρου της ΔΕΗ Κο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, του Κου Ιβάν Σαββίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νεράιδας Ξενοφών Βαΐζογλου.
       Στην συνεδρίαση αποφάσισαν την εκπόνηση σχεδίου αποστράγγιση της λίμνης Πολυφύτου και επαναφορά στην πριν του 1974 κατάσταση, προκειμένου να υλοποιηθεί το όνειρο
επαναπατρισμού όλων των Νεραϊδιωτών που εκδιώχθηκαν δια της βίας από το χωριό τους.

     Ο κος Ιβάν Σαββίδης λόγω της ποντιακής του καταγωγής υποσχέθηκε, να ξανακτίσει την Νεράιδα έτσι ακριβώς, όπως ήταν πριν το κατακλυσμό της, από την λίμνης Πολυφύτου.
        Για να ξεκινήσει η ΔΕΗ την υλοποίηση του σχεδίου, οι Νεραϊδιώτες κατέθεσαν όλες τις πενιχρές αποζημιώσεις, που τότε τους είχε δώσει.
    
Επειδή εξαιτίας των capital control αδυνατούσε η ΔΕΗ να εισπράξει της αποζημιώσεις, ήταν άλλωστε και ο μοναδικός όρος που έθεσε η ΔΕΗ, έγινε ειδική ρύθμιση με αποτέλεσμα να τις εισπράξει και μετατραπεί από ζημιογόνα σε επικερδείς επιχείρηση.
       Τις πρωινές ώρες σήμερα ξεκίνησε η αποστράγγιση της λίμνης Πολυφύτου θέτοντας ταυτόχρονα σε λειτουργία τις τρεις μονάδες που διαθέτει ο Σταθμός ΥΗΣ Πολυφύτου.
       Αναμένεται στα μέσα Απριλίου να έχει τελειώσει η αποστράγγιση, ο δε Κος Ιβάν Σαββίδης να έχει τελειώσει και αυτός σε χρόνο ρεκόρ την αποκατάσταση των σπιτιών και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, προκειμένου όλοι οι Νεραϊδιώτες να κάνουν Ανάσταση, όπως παλιά στο χωριό τους την Νεράιδα.
       Σας ευχόμαστε Καλό Μήνα και του Χρόνου
Ξενοφών Βαΐζογλου 
Πρόεδρος Νεράιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου